Högrevsgryta
Sallad med varmrökt fisk och hyvlad parmesan
Buljongkokt högrevsgryta med rotfrukter
och persilje- och pepparrotssås
Fruktsallad med kokoskola
Middag med lax
Blomkålssoppa med strimlat rökt hästkött
Ugnsbakad lax med saffrankokt fänkål
Gino
//MS
Vid vattenhålet

Strutsar

Höstmeny med hjortfärsbiff Tranhem
Rökt hästkött med pepparotsgrädde på dinkelknäcke
Getostpaj med körsbärstomater, oliver och färsk timjan
Hjortfärsbiff Tranhem med ungsbakade rotfrukter och viltsås.
(Receptidé:
Blanda hjortfärs med ägg och mjölk -ev ströbröd-. Krydda med svartpeppar och salt.
Tillsätt smörfrästa hackade kantareller. Forma biffar som steks i ugn
-kan med fördel först halstras i stekpanna för att ge lite färg-.
Servera med viltsås (Viltfond, rött vin, hackade svarta, oliver, lök,
creme fraiche. Ev. redning mazenamjöl).
Vaniljglass med varm körsbärssylt
/
3 Kök, ny restaurang i Karlstad
Restaurangen som drivs av Karl Nilsson och Mathias Persson serverar mat i toppklass med ett sparsmakat urval till enhetspriser (ett nytänkande väl värt ett plus). Ambitionen är att servera närproducerade varor som fisk, kött, vilt, grönsaker och örter.
Fisk handlas bl.a av Fiskbilen på Bergvik har jag noterat.
Lokalerna är ljusa med spännande inredning samt en stor uteplats kompletterar. Extra plus för stort toalettrum med sober inredning i kakel och trä. Mjuk frottéhandduk för eget bruk, en lyx.
I konceptet ingår dessutom "hyr din egen kock
//