Högrevsgryta

Sallad med varmrökt fisk och hyvlad parmesan

Buljongkokt högrevsgryta med rotfrukter
och persilje- och pepparrotssås

Fruktsallad med kokoskola


Middag med lax

Blomkålssoppa med strimlat rökt hästkött
Ugnsbakad lax med saffrankokt fänkål
Gino
//MS


Vid vattenhålet


Strutsar


Höstmeny med hjortfärsbiff Tranhem

Rökt hästkött med pepparotsgrädde på dinkelknäcke

Getostpaj med körsbärstomater, oliver och färsk timjan

Hjortfärsbiff Tranhem med ungsbakade rotfrukter och viltsås.

(Receptidé:
Blanda hjortfärs med ägg och mjölk -ev ströbröd-. Krydda med svartpeppar och salt.
Tillsätt smörfrästa hackade kantareller. Forma biffar som steks i ugn
-kan med fördel först halstras i stekpanna för att ge lite färg-.
Servera med viltsås (Viltfond, rött vin, hackade svarta, oliver, lök,
creme fraiche. Ev. redning mazenamjöl).

Vaniljglass med varm körsbärssylt
/




3 Kök, ny restaurang i Karlstad

3 Kök är en nyöppnad restaurang i Karlstad, som jag testat. Trevligt belägen i Karlstads Inre hamn med promenadavstånd till centrum.

Restaurangen som drivs av Karl Nilsson och Mathias Persson serverar mat i toppklass med ett sparsmakat urval till enhetspriser (ett nytänkande väl värt ett plus). Ambitionen är att servera närproducerade varor som fisk, kött, vilt, grönsaker och örter.
Fisk handlas bl.a av Fiskbilen på Bergvik har jag noterat.

Lokalerna är ljusa med spännande inredning samt en stor uteplats kompletterar. Extra plus för stort toalettrum med sober inredning i kakel och trä. Mjuk frottéhandduk för eget bruk, en lyx.

I konceptet ingår dessutom "hyr din egen kock
//


Lunchtips 1 sept.

Laxpudding med skirat dillsmör

RSS 2.0